Banden service - Garage Dorenbos Banden service, advies gratis stalling Skip to content

Banden Service

Weet u welke banden u nodig heeft? Het is voor veel mensen een vraag, maar er zijn wel wat aanwijzingen voor. Hieronder leggen wij het even voor u uit. Wist u dat u trouwens uw winter of zomerbanden bij ons op kunt slaan?

Winterbanden, zomerbanden, all-season banden, onderhoud, stalling en opslag.

Hoe weet u nou welke banden u moet kiezen? Er zijn wel wat aanwijzingen die uw keuze hierbij vergemakkelijken. Zo hebben wij in Nederland namelijk een vrij eenvoudig klimaat, mocht u enkel in Nederland rijden, dan zijn ‘all-season’ banden over het algemeen voldoende. Deze banden passen zich aan de temperatuur en de omstandigheden van het wegdek aan. Gaat u ook op wintersport met de auto dan is het verstandig om op dat moment gebruik te gaan maken van winterbanden. Deze hebben diepere en schuinere groeven waardoor ze meer grip hebben bij koude temperaturen. Uiteraard gebruikt u dan in de zomermaanden de zomerbanden, deze zijn geschikt voor temperaturen boven de 7 graden.

Als u gebruik maakt van zomer- en winterbanden dan heeft u op ieder moment van het jaar 4 banden over. Deze banden liggen dan vaak in de weg. Garage Dorenbos biedt u daarom een gratis opslag van uw winter- en zomerbanden aan. En op het moment dat u ze dan wilt wisselen dan monteren wij de juiste banden op uw velgen. We controleren gelijk op oneffenheden en slijtage. Zo kunt u veilig op wintersport en rijden, welk seizoen het ook is. 

Advies

Weet u niet zo goed of u all-season banden of winterbanden nodig heeft? Bel ons even op of rijd bij ons langs. We kijken dan samen naar uw persoonlijke situatie; type auto, gebruik, velgen, banden en voorkeuren.

Gratis stalling

Ruimte besparen in huis was nog nooit zo gemakkelijk. Uw zomer- en winterbanden kunt u gratis bij ons stallen maar ook laten monteren en onderhouden. Neem contact met ons op of rijd langs voor persoonlijk advies. Contact opnemen

Service

Opslag, vervanging, onderhoud en montage, banden monteren is een vak apart. Met onze apparatuur zorgen we ervoor dat ze gebalanceerd zijn, zetten we de banden op de juiste druk en controleren we op oneffenheden. Zo heeft u meer grip op de weg en kunt u het hele jaar door veilig op reis. 

Banden Service Vragen en antwoorden

Veelgestelde vragen Banden Service

De Banden Service van Garage Dorenbos houdt onder andere in dat u bij ons terecht kunt voor;

  • Opslag: gratis opslag van uw winter- en zomerbanden. 
  • Advies: keuze voor type banden.
  • Onderhoud: reparaties aan uw banden. 
  • Montage: monteren, balanceren en uitlijnen van banden. 

Er zijn veel soorten en merken banden. Het verschilt niet alleen per auto maar ook per seizoen. In de zomer en winter heeft u verschillende banden nodig. De verschillende type banden zijn: winter-, zomer- en all-season banden. Om te weten welke keuze voor u van toepassing is, zullen wij met u kijken naar uw gebruik en voorkeuren.

Bel: 0592-61 40 00

Vertaald: ‘Alle seizoenen’ banden. Met deze banden kunt u zowel zomers als in de winter veilig rijden. De banden zijn zodanig verbetert dat ze wat betreft de slijtage niet meer onder doen ten opzichte van zomerbanden.  De prijs- kwaliteitverhouding van all-season banden ten opzichte van zomerbanden is nihil.

Te alle tijden!

Voordelen van All-Season banden zijn:

  • Je kunt ze het hele jaar door gebruiken.
  • Niet alleen in de winter een voordeel maar ook tijdens andere jaargetijden met slecht weer goede grip op de weg; denk aan aquaplaning.
  • Geen twee sets banden nodig 
  • Verlaging van kosten voor aanschaf en onderhoud.

Bij Garage Dorenbos. Wij zullen wij er alles aan doen om voor uw auto de juiste banden te vinden. Wij hebben een groot assortiment banden en kunnen ook bij zeer specifieke aanvragen of zoekopdrachten banden aan u leveren. Contact opnemen

Wij hebben gemerkt dat er vaak verwarring ontstaat tussen het uitlijnen en balanceren van een auto. Wanneer u trilling in het stuur verneemt, is het van belang dat u de wielen van uw auto laat balanceren. Maak afspraak

Als je een auto naar links of rechts trekt (scheef trekken), of je stuur staat scheef, is er iets niet juist met de sporing van de auto. Daardoor ontstaat er snel een verkeerde slijtage van de banden en moet u onnodig tijdens het rijden handmatig de rijrichting corrigeren. Wij lijnen uw auto vierwielig uit. Zo rijdt uw auto weer rechtdoor en heeft u minder last van slijtage. Maak afspraak

De laatste jaren worden alle auto’s voorzien van een ventiel met bandenspanning controle erin. Dit betekent dat het wordt aangegeven op het dashboard wanneer de bandenspanning te laag is. Wanneer u dit soort ventielen niet heeft, is het belangrijk om uw bandenspanning regelmatig te controleren. Zo bespaart u op brandstof en onderhoudskosten.  

Wanneer u tijdens het rijden een lekke band heeft zal de auto naar links of naar rechts trekken. Het is dan belangrijk dat u de rust bewaard, uw alarmlichten (gevarendriehoek) aan zet en een veilig plek zoekt. Als u in het bezit bent van een reservewiel, krik en sleutel kunt u zelf de band verwisselen. Als u deze spullen niet heeft zouden er ook een vloeistof en pomp in een koffer kunnen liggen waarmee u het lek kunt repareren. het is aan te raden de auto te controleren op de aanwezigheid van één van deze oplossingen en deze ten alle tijde compleet te houden. Zo kunt u altijd weer verder op eigen kracht als u strand met een lekke band.

Per type en merk lopen de prijzen van banden zodanig uiteen dat het lastig is om een prijsindicatie te geven. Voor een eerste indicatie kunt het beste even telefonisch contact met ons opnemen. Bel: 0592-614000. Voor ieder budget bieden wij banden en oplossingen.

Zeker! U kunt gebruik maken van onze gratis banden opslag. Dit scheelt veel ruimte bij u thuis. Wanneer u de banden nodig heeft kunnen we ze op elk gewenst moment voor u tevoorschijn halen. Graag bellen voor een afspraak of tijdens openingstijd langskomen.

Bel me terug

Heeft u een vraag? Dien uw terugbel verzoek in. Alvast bedankt!

Uw garage

Contact

Ma-Vrij: 9:00-18:00,  Zat: 10:00-17:00
Adres Westeind 26, 9331 CB, Norg
E-mail info@garagedorenbos.nl

Wat klanten over ons zeggen

Meer weten over onze Banden Service?