Airco reparatie, onderhoud & service Drenthe - Garage Dorenbos Skip to content

Airco Reparatie

Lekt uw airco, moet deze gerepareerd of bijgevuld worden? Garage Dorenbos in Norg, Drenthe heeft de juiste apparatuur en kennis in huis om uw airco vakkundig te repareren. Naast bijvullen kunnen wij ook de interieur- pollenfilters van uw airco vervangen.

Airco service en onderhoud DRENTHE

De lucht in uw auto weer fris en schoon met onze Airco Service

Niet veel mensen zijn er van op de hoogte dat ook uw airco enig onderhoud nodig heeft. Zo is het verstandig om hem eens in het jaar even onder de loep te nemen en bij te vullen. Elke airco moet elk jaar nagekeken worden en het koudemiddel moet regelmatig worden aangevuld. Daarnaast moeten de interieur-/pollenfilters vervangen worden wat bijvoorbeeld gelijk gedaan kan worden als uw auto langs Dorenbos gaat voor een beurt. Als u geen onderhoud pleegt aan uw airco, dan is er een kans dat uw airco kapot gaat. Wij kunnen dit natuurlijk ook voor u oplossen, maar geloof ons als we zeggen dat onderhouden stukken goedkoper is dan repareren. Voorkomen is beter dan genezen. 

Auto-Garage-Norg-Groningen-Dorenbos-auto-airco-service-schone-lucht
Airco service Vragen en antwoorden

Veelgestelde vragen Airco Service

Wanneer er een airco service uitgevoerd wordt, wordt er over het algemeen gekeken naar de werking van de airco. Het koudemiddel wordt toegevoegd en de interieur-/pollenfilters kunnen vervangen worden.

Het controleren van de status van de airco is als kentekenhouder erg lastig. Hiervoor kunt het beste langs komen bij de garage. Wilt u een afspraak maken, neem dan vrijblijvend telefonisch contact met ons op. Bel: 0592-61 40 00 of vul het contact formulier in.

Het is verstandig om elk jaar naar u airco te laten kijken. Wanneer er een grote beurt uitgevoerd wordt kunt u ook vragen om de airco te checken. Dan kunnen eventueel de interieur-/pollenfilters vervangen worden.

Wanneer de auto minder snel afkoelt of wanneer de ruiten beslaan kan dit komen door een te kort aan koudemiddel.

Bij een APK keuring wordt u auto gekeurd op de volgende aspecten:

  • Het is voor de airco niet van belang of u deze veel of juist heel weinig gebruikt. Door het regelmatig doen van onderhoud voorkomt u dat er reparaties of een vervanging nodig is.
  • Al gebruikt u de airco niet, het is verstandig om de airco een keer per maand te gebruiken.

Koudemiddel is een middel dat in elke auto met airco zit, de hoeveelheid ligt tussen de 350 en 800 gram koudemiddel per airco. Het koudemiddel wordt door de compressor in gasvorm naar de condensor gepompt. Hierdoor krijgt het gras een hoge druk.

Om het aircosysteem ‘fit’ te houden is het van belang om de airco ook in de winter te gebruiken. De circulatie van het koelmiddel verzorgd de smering van de compressor. Door dit te doen voorkomt u lekkages en onnodige reparatiekosten.

Bel me terug

Heeft u een vraag? Dien uw terugbel verzoek in. Alvast bedankt!

Uw garage

Contact

Ma-Vrij: 9:00-18:00,  Zat: 10:00-17:00
Adres Westeind 26, 9331 CB, Norg
E-mail info@garagedorenbos.nl

Frisse lucht in uw auto, zonder pollen en geurtjes

Maak gebruik van onze Airco Service op uw manier. Bijvullen of ook de filters vervangen?

Meer informatie over de Airco Service aanvragen